Sari la conținut

Sape autonivelante

 

Montarea parchetului si nu numai, impune un suport perfect plan. Din acest motiv este necesara folosirea sapelor autonivelante, pentru corectarea planeitatii suportului pe care se va monta parchetul din lemn masiv sau stratificat.

Formula acestor produse este pe baza de ciment special, nisip selectionat, rasini sintetice si aditivi, facand din acestea, un material autonivelant, ce nu sufera deformari sau contractii. Amestecul preparat este fluid si se autoniveleaza foarte bine.

            Pregatirea adecvata a stratului support, inainte de turnarea sapei autonivelante, este o conditie indispensabila pentru folosirea corecta a materialului in santier. Suportul trebuie sa fie solid, fara praf sau parti care se desprind.

            Mai intai se repara fisurile, care se largesc si se curate foarte bine de praf. Pentru repararea fisurilor se foloseste rasina epoxidica sau alte rasini special pentru repararea fisurilor.

            Suportul astfel preparat, se curata foarte bine, dupa care se va aplica o amorsa epoxidica intr-o prima faza, iar in a doua faza se va aplica rasina epoxidica simpla, peste care se va presara nisip de cuart in exces(nu trebuie sa mai existe zone in care sa se vada rasina).

Daca avem incalcire in pardoseala nu se foloseste rasina epoxidica.

            Executarea acestor pasi de pregatire a stratului suport, este obligatorie pentru folosirea corecta a sapelor autonivelante si reusita operatiunii de nivelare.

            Prepararea amestecului se face conform fiselor tehnice trecute pe sac iar amestecarea componentelor care vor constitui sapa autonivelanta se realizeaza mecanic cu un mixer electric. Se obtine astfel o pasta omogena, foarte fluida si autonivelanta.

            Amestecul se intinde cu o racleta si imediat se trece peste el cu o rola cu tepi, pentru a se elimina eventualele bule de aer formate in amestec. Datorita caracteristicii excelente de autonivelare, aceasta se intinde repede iar urmele rezultate in urma aplicarii, se inchid rapid. Uscarea este foarte rapida, timpul de priza este de 45-60min., iar dupa aproxomativ 2h se poate calca peste ea.

            In cazul in care se doreste a se aplica peste aceasta pardoseli din lemn sau PVC, este recomandat sa se astepte pana la uscarea totala a acesteia (aproximativ 1mm./zi.). Pentru o precizie cat mai exacta se pot folosi instrumente de masurare a umiditatii.

O parte din lucrari